marmaris centrum

marmaris_centrum.jpg

Marmaris centrum; 2 gedeelten

Het centrum van Marmaris is heel sfeervol en bestaat uit twee delen; het oude en het nieuwe centrum. Het oude deel is knus en gezellig en omvat ook de haven, die als mooiste en een van de grootste van Turkije bestempeld wordt. Op de smalle, autovrije kade zijn talloze eethuisjes en restaurants en als je er op 1 van de terrasjes zit, heb je fantastisch uitzicht op de haven. Het is ook het vertrekpunt van diverse excursies en boottochten en je kan er ook een boot huren.

Het deel direct achter de haven is ook een echte must om een keer heen te gaan. Je vindt er de bazaar die barst van kraampjes en winkeltjes. Als de zon achter de horizon zakt, wordt dit stuk, waar ook de bekende Barstreet is, omgetoverd in één groot uitgaanscentrum; talloze cafés, bars en discotheken zorgen voor een zee van lichtjes en gezelligheid. 
Nieuwe centrum Marmaris

Het nieuwe deel van Marmaris centrum is veel moderner en bestaat uit de boulevard en de hoofdweg. Je vindt er heel veel restaurants en winkels. Langs deze wijk loopt hét zandstrand van Marmaris.