Kasteel van Marmaris

kasteel_van_marmaris.jpg

Marmaris wordt gedomineerd door een zeer goed bewaard gebleven kasteel. De geschiedenis van het majestueuze kasteel van Marmaris gaat terug tot meer dan 5000 jaar geleden, toen het ( wat verondersteld werd) schijnt te zijn gebouwd door de langst regerende sultan van het Ottomaanse Rijk – Süleyman de Grote. Volgens historici en oude verslagen, werd het kasteel gebouwd op bevel van Süleyman de Grote om te dienen als een verzamelplaats en militaire basis tijdens zijn expeditie naar Rhodos. Het kasteel speelde ook een rol tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd bewoond door de lokale bevolking.

In 1979 heeft  het kasteel een uitgebreide renovatie ondergaan en is het weer in zijn oude glorie herstelt en zijn de tuinen beplant met bloemen van het seizoen, zoals bougainville. Vandaag de dag herbergt het kasteel een klein museum, vooral gericht op de lokale geschiedenis met zeven galeries met nautische, archeologie en etnografische exposities en een kleine kunstgalerie.
Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad, de jachthaven en de glinsterende zee langs de Turkse Rivièra. Als bezoeker kun je een wandeling maken langs de oude muren van het kasteel en door de binnenplaatsen. De openingstijden van het museum zijn enigszins beperkt en het is meestal gesloten op maandag , dus het is verstandig om voor de tijd even te informeren naar de openingstijden wanneer je een bezoek wilt plannen . De entree kost 3 euro.