excursies marmaris

excursies_marmaris.jpg

Vanuit Marmaris kan je aan verschillende excursies deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan een spannende jeepsafari of een dagtocht met de boot naar het nabijgelegen Griekse eiland Rhodos. Hieronder bespreken we een paar excursies die je in Marmaris kan boeken.

Jeepsafari of raften

Ben je wel in voor een beetje avontuur? Een jeepsafari door de prachtige bossen bij Marmaris is een onvergetelijke belevenis. Onderweg wordt er gestopt om te zwemmen en te lunchen. Ook een raftexcursie over de woeste wateren van de rivieren is een echte kick. Bij deze dagtocht is ook de lunch inbegrepen.

Zeescooter safari

Vanuit de jachthaven van Marmaris kan je meedoen aan een zeescooter safari. Het is een veelzijdige excursie waarbij je over het zeeoppervlak scheert. Onderweg naar een mooie locatie waar je fantastisch kan snorkelen, kom je langs indrukwekkende ravijnen en rotsformaties. Duikuitrusting en een lunch is inbegrepen. 

Boottocht naar Rhodos

Een dagexcursie naar Rhodos is wat rustiger van aard, maar niet minder veelzijdig. Tijdens de overtocht van de haven van Marmaris naar Rhodos, die ongeveer een uur duurt, kan je van prachtige vergezichten genieten. Daarna heb je de hele dag de tijd om Rhodos stad te verkennen en kan je een rondrit over het eiland maken.  
Excursies Marmaris naar historische bezienswaardigheden

Marmaris zelf heeft nagenoeg geen historische bezienswaardigheden, maar het is wel mogelijk om een dagexcursie te maken naar historische sites in de omgeving. Daarnaast zijn er ook een aantal mooie plaatsen in de natuur te bezoeken. In de prachtige moerasachtige omgeving van Daylan bijvoorbeeld, kan je ontspannen in één van de vele natuurlijke modderbaden. Maar je kan ook een excursie boeken naar Efeze, één van de wereldwonderen uit de oudheid. Het is de best bewaarde stad uit de antieke oudheid aan de oostkant van de Middellandse Zee. Andere excursies Marmaris brengen je naar Kaunos of Pamukkale.