marmaris boulevard

marmaris_boulevard.jpg

De boulevard in Marmaris is onbetwist een populaire plek in Marmaris. Hier vindt je veel winkeltjes restaurants om een heerlijk hapje te eten, bars en pubs voor het drinken van een heerlijke cocktail of een biertje en vele kraampjes waar traditionele ambachten worden getoond. En niet te vergeten het unieke, panoramisch uitzicht op de Egeïsche zee.

Het is een leuke, populaire bezigheid om langs deze boulevard te flaneren of  te gaan wandelen naar het naburige Icmeler. De lengte van de wandeling is afhankelijk vanaf welk punt in Marmaris je deze wandeling gaat starten, maar de boulevard zelf is 10 kilometer lang. De boulevard loopt van de jachthaven helemaal tot Icmeler. 10 kilometer of geen probleem te zijn want het voordeel is dat je op elk moment kunt stoppen langs de boulevard om ergens uit te rusten en een hapje of drankje in een van de nabijgelegen restaurants of bars te nemen. En terug kun je de dolmus gebruiken of een watertaxi nemen.
Aan de waterkant bevinden zich houten pieren die de zee in lopen. Deze houten pieren dienen overdag voor een zonnedek of springplank om de zee in te gaan, maar ’s avonds gebruiken restaurants deze pieren om tafels op te plaatsen voor een romantische plek om te eten aan het water. Ook is het leuk om gewoon op een bankje te gaan zitten en de flanerende mensen heerlijk te gaan bekijken.