Kloof van Saklikent

kloof_van_saklikent.jpg

De Saklikentkloof, gelegen in de provincie Mugla, is de grootste canyon in Turkije en de op een na grootste van Europa. Saklikent betekent “verborgen stad” in het Turks. Deze Canyon is 300 meter diep en 18 kilometer lang en is ontstaan door de slijtage van de rotsen door water gedurende duizenden jaren lang. De Saklıkent kloof werd ontdekt in 1980 door dorpelingen in het Toros-gebergte tussen Fethiye en Kas, ten oosten van de Esençay Valley.

 

Wanneer je aankomt, zorg er dan voor dat alles wat je hebt waterdicht is gemaakt … camera’s, telefoons want alles wat je bij je hebt, wordt nat. Bij het binnen treden van de kloof kom je aan bij een brug die de grote rivier kruist. Het is een smalle loopbrug die is opgehangen aan de rotswand. Deze brug neemt je mee naar de kloof. Eenmaal binnen kom je bij de Ulupinar Springs waar het water omhoog borrelt. Dit is het startpunt van de wandeling.
Diverse touroperators bieden reizen aan naar Saklikent kloof, vaak in combinatie met een bezoek aan Tlos.  Het is belangrijk om de juiste kleding en schoenen te dragen. Het moet kleding en schoeisel zijn waarmee je door water en modder kunt lopen. De Saklikentkloof is geopend van 1 april tot 30 september.